Om Pål

Da Pål fant sitt rette bord

Det var en gang en lysmester ved navn Pål. Med favnen full av lys og ledninger, lyspærer og kabler reiste han til forskjellige steder de kalte locations.

Land og strand reiste han rundt om i landet for å belyse alt av film, reklamer og alt det andre som skulle befinne seg foran et kamera og siden på et lerret.

Det hendte seg at han plutselig forsvant underveis, men etterhvert var det ingen tvil om hvor kollegene ville finne ham:
For langs E6 eller ved en eller annen riksvei var det alltids en gjenbruksbutikk eller et loppemarked ved en låve eller noe.
Og der var alltid Pål.
Gamle møbler og lamper nærmest ropte på ham der inne, så han måtte nesten slepes ut for å være med dit han egentlig skulle.

Med et barberblad skraper Pål av lakken på en lenestol
Pål Aarnseth pusser armlenet på en stol

Etter rundt tyve år som lysmester av yrke, fant han endelig sitt egentlige kall. Her tok han med seg kunnskapen om elektronikk i form av lys og lamper, noe som er ekstra kjærkomment for ham å få inn i verkstedet sitt og herav helt naturlig for ham å jobbe med. Aller helst støpejernslamper, men også alle de andre fantastiske lampene som er designet og produsert for lenge, lenge siden. Og ER det ikke en lampe fra før av, så kan det alltids BLI det!

Pål´s fantasi har ingen begrensning og variasjon i arbeidet skaper som kjent bare enda mer inspirasjon!

Her finnes altså en grunnleggende interesse for støpejern, men også for interiør av treverk. Spesielt gammelt håndverk hvor historien ligger i hver flis av møbelet.
Før i tida lagde de jo solide saker, noe som nå har blitt et varemerke hos Pål Sine Møbler. For det finnes jo så mye ordentlig arbeid som er verdt å ta vare på. Bruk- og kast-tanken er heldigvis over for de fleste av oss. Nå skal vi ha møbler som holder og det må en ofte gå bakover i tid for å finne.

Og Pål finner!
Med sin glede over å pusse opp møbler og lamper, finner han alltid noe som kan fikses.
Ikke minst gjenoppdages det stadig gamle metoder og teknikker som de brukte før i tida. Den gang de lagde holdbare saker!
Om noe i utgangspunktet ser totalt falleferdig ut er det ikke alltid det går an å pusse opp, men for eksempel om bordplata er helt ødelagt mens beina er intakt, finner han fort og gjerne gammel plank som kan trylles om til ny bordplate!

Verdt å vite:
Pål er reparatør og oppusser. Ingen fagmann ennå, men med sin respekt for faget blir det gjort solid arbeid. Veien blir til mens man går og møbelet ditt vil definitivt gjenoppstå!
Har du noe du vil ha pusset opp, eller ønsker du å vite mer om et av møblene du har sett her? Ta kontakt med Pål på mail eller telefon!